Pebernødder
Opskrift til ca 64 pebernødder

60 g mælkefri margarine, (stuetemperatur)
3/4 dl sukker ( 70 g)
-
1/2 dl sirup
1/2 dl rismælk
-
1 kryddermål peber
1 kryddermål ingefær
1 kryddermål kardemomme
1 ts bagepulver
ca 4 dl hvedemel (eller Semper fin mix)

Bages ved 180 grader i 10 - 12 min midt i ovnen

I Foodprocessor:
Mælkefri margarine og sukker blandes sammen først, inden du tilsætter resten af ingredienserne.
Maskinen kan køre i nogle sekunder til dejen er samlet og jævn. Kan med fordel samles med hænderne bagefter på køkkenbordet inden du sætter den køligt i mindst 30 min.
Dejen deles i 4 lige store dele.
Hver del formes til en tynd pølse.
Denne deles ind i 16 dele der bagefter formes til små kugler, der bages på bagepapir.

Afkøles på rist.
Indsendt af Inger Christine Roth Jacobsen, Norge

Læsernes egne juletips
Juletræet tåles af mange, hvis man spuler det (i god tid) inden det tages ind i stuen. Træet kan indeholde megen pollen, skimmelsporer og forurening efter at det har stået ude.

Mandel i grøden?
- mange allergikere tåler ikke mandel. Du kan lave mandel i julegrøden ved at skære en snydemandel ud af kålrod (stok). Passer på farve og holder konsistensen - MEN smagen er ikke helt den samme, så lad være med at spise den...

Sendt til os af Inger Christine Roth Jacobsen, Norge