gode bøger om allergi
Allergikogebogen
af Alice Sherwood
Aschehoug

Det er kærlighed ved første blik, når man bliver præsenteret for Allergikogebogen. Endelig en diætkogebog, der ligner en RIGTIG kogebog. Bogen er virkelig flot med lækre billeder af indbydende mad. Bogen indledes med en meget grundig gennemgang af, hvad fødevareallergi er, og hvordan man lever med allergien. Der er masser af tips til, hvordan man hjælper et barn med at leve godt med fødevareallergi, hvordan man tackler fødselsdage, udflugter og andre situationer, hvor fødevareallergikeren skal spise sammen med andre. Der er gode råd om, hvordan man styrer uden om allergiske reaktioner, når man spiser ude, når man rejser osv..

Masser af inspiration er der at finde i kogebogens afsnit om Alverdens kogekunst, hvor der fortælles om madtraditioner i andre lande, og om hvordan man kan have glæde af at “plukke” fra de forskellige udenlandske køkkener.

En indkøbsguide mangler heller ikke i bogen, ligesom der også er udførlige lister over hvilke ingredienser, der gemmer sig i forskellige færdigvarer. Endelig er der en grundig oversigt over erstatningsingredienser, der kan anvendes, når man må udelade æg, mælk, gluten eller nødder.

Bogens opskrifter er lavet, så de enkelte retter kan tilberedes i forskellige versioner, alt efter hvilke af ovenstående fire ingredienser man skal undgå. Opskrifterne spænder lige fra enkle middagsretter og brød til forrygende festmenuer og kunstfærdige kager og desserter.

Glæden ved at tilberede og spise god og velsmagende mad går som en rød tråd gennem hele bogen. Allergikogebogen kan varmt anbefales alle, der har en fødevareallergiker i familien eller vennekredsen.