gode bøger om allergi
Allergibagebog
Charlotte Peyk

Forlaget Morgenfrue


Forfatteren til denne Allergibagebog er allergiker og mor til tre allergiske børn. Charlotte Peyk er selv allergisk overfor æg og et af børnene er allergisk overfor både mælk og æg. Midt i udfordringen ved at skulle tilberede forskellige typer diætkost opstod behovet for og inspirationen til en Allergibagebog.

Bogen rummer 80 bageopskrifter fordelt i et afsnit med opskrifter uden æg og et afsnit med opskrifter uden mælk & æg. Alle opskrifter er lige til at gå til uden først at skulle fremstille ægerstatninger eller indkøbe specialingredienser.

Bogen indeholder et righoldigt udvalg af opskrifter på både brød og kager af forskellige typer lige fra varme hveder til pebernødder. Opskrifterne bærer præg af, at forfatteren har stor erfaring med hjemmebagning. For den mere uerfarne kunne man måske ønske mere udførlige arbejdsbeskrivelser.

Alle opskrifter har en blank modstående side i bogen - beregnet til egne notater, egne opskrifter eller evt. fotos. Ved første øjekast kan det godt virke, som om der er lidt vel rigelig plads på siderne til disse personlige optegnelser, men ved nærmere eftertanke er det faktisk en vældig god ide. For de fleste, der ejer en koge- eller bagebog, kender vel disse løse ark med nedskrevne opskrifter eller udrevne opskrifter fra ugeblade, som man opbevarer mellem bogens blade? Alt dette “rod” er der rig mulighed for at få orden på i Charlotte Peyks Allergibagebog, som inspirerer til at notere sine egne opskrifter/variationer. Alt i alt en Allergibagebog fuld af inspiration til at gå i køkkenet og fremtrylle lækkert hjemmebag.

Læs interview med Charlotte Peyk.