Arkiv for august, 2010

Her må der løftes i flok

onsdag, august 18th, 2010

Det har mange gange været fremme i pressen, at en meget allergifremkaldende plante – bynkeambrosien – er pĂĄ fremmarch i Danmark. Planten kommer til landet som en lille “bifangst” i poser med frøblandinger til at fodre vildfugle med.

Klimaændringerne kan betyde, at bynkeambrosien fremover kan trives her i landet og både blomstre og kaste frø. Det ville være en katastrofe set fra et allergimæssigt synspunkt. Derfor skal plantens udbredelse her til lands forhindres.

Vi kan allesammen være med til at gøre en indsats for at begrænse plantens fremmarch. Hvis vi ser planten, skal den rykkes op med rod og puttes i skraldespanden, så den ryger med på forbrændingen. Den må endelig ikke lægges på kompostbunken.


Godt nĂĄr nogen forstĂĄr …

søndag, august 8th, 2010

Jeg har lige læst en rørende historie om en mælkeallergisk dreng, der skulle pĂĄ tur med sin SFO. Forældrene havde forberedt sig og givet lederen af SFO’en besked om hvilke is, deres dreng kunne tĂĄle, da der var planer om, at der skulle spises is pĂĄ turen.

Efter turen kunne drengen glædestrålende fortælle, at alle børnene havde fået samme slags is som ham. Endelig kunne den lille purk få en god oplevelse, hvor han ikke skulle være udenfor og spise noget andet end alle de andre børn.

SĂĄdan noget betyder altsĂĄ en hel masse for et barn. Hvor er det dejligt, nĂĄr der er nogen, der forstĂĄr det og helt pĂĄ eget initiativ handler derefter.

Hvis du vil læse hele historien, så er den lige her.


Det er trods alt blevet meget nemmere

tirsdag, august 3rd, 2010

Da jeg for mere end 25 ĂĄr siden fik konstateret fødevareallergi, var det meget sparsomt med alternative varer. Jeg kan huske, at jeg i et blad fra Astma-Allergi Forbundet læste, at man i helsekostbutikker kunne købe “risgalletter”. De var der, men de var svære at finde. Nu er der riskiks pĂĄ hylderne de fleste steder og endda i flere varianter. Desuden er riskiks blevet noget, alle og enhver spiser. De er ikke længere noget mærkeligt diæthalløj kun for fødevareallergikere.

I det hele taget er der kommet mange flere allergivenlige varer på hylderne. Før skulle man som minimum byen rundt for at få fat i de varer, man skulle bruge til at tilberede sin gluten- æg- eller mælkefri kost. Det har ændret sig meget til den positive side.