Arkiv for september, 2010

Spor af mælk i mælkefri plantemargarine

onsdag, september 29th, 2010

Jeg troede næsten ikke mine egne øjne, da jeg læste, at et parti mælkefri plantemargarine fra COOP var trukket tilbage, da det indeholdt spor af – MÆLK! Nu ved jeg snart ikke, hvad man kan stole pĂĄ som forbruger. Vi har her at gøre med et produkt, der specifikt henvender sig, til folk, der skal/vil undgĂĄ mælk. Hvordan i alverden kan det sĂĄ gĂĄ til, at der undervejs i fremstillingen pĂĄ nogen mulig mĂĄde kan være en risiko for sammenblanding med andre produkter, der indeholder mælk.

Det er simpelt hen ikke godt nok. Det er under al kritik. Faktisk tror jeg ikke, at der findes en forklaring pĂĄ mælks tilstedeværelse i et erklæret mælkefrit produkt, der er god. Et mælkefrit produkt skal være 100 % mælkefrit – ALTID.

Det er slemt nok i forvejen at skulle leve med mælkeallergi, men når man ikke engang kan stole på, at produkter, der kaldes mælkefri, også er mælkefri, så er den virkelig gal.


Allergivenlige biler

torsdag, september 23rd, 2010

Jeg har lige læst, at Ford fremover vil producere allergivenlige biler. Fantastisk.

Det er rigtig godt, nĂĄr firmaer fĂĄr øjnene op for, at man nødvendigvis mĂĄ tænke i allergivenlige baner. Der bliver flere og flere allergikere, sĂĄ det er en stor gruppe, som det vel mĂĄ kunne betale sig at “bejle” til.

For os allergikere vil flere allergivenlige produkter gøre livet lettere. Og hvem ved, om ikke flere allergivenlige produkter efterhånden kunne medvirke til, at færre udvikler allergi?

Det er i hvert fald et skridt i den rigtige retning, hver gang et firma tænker allergivenlighed ind i deres produkter.


Letbagt – mĂĄske en dyrekøbt erfaring

fredag, september 17th, 2010

I går var der en væmmelig historie i pressen. Amo har trukket en stribe af deres Letbagt-produkter tilbage, fordi flere forbrugere har fået alvorlige allergiske reaktioner efter at have spist bagværket. Det er lidt skræmmende.

For fødevareallergikere er det en gylden regel at have fuldt overblik over ingredienserne i al deres mad. Folk, der ikke tidligere har haft allergiske reaktioner pĂĄ mad, er naturligvis ikke altid helt sĂĄ obs pĂĄ, hvad de putter i munden. I hvert fald lader det til, at de personer, der er blevet syge af Amo’s produkter, ikke tidligere har haft problemer med fødevareallergi.

Et godt rĂĄd til alle mĂĄ være, at man skal kigge kritisk pĂĄ varedeklarationerne. StĂĄr der noget pĂĄ ingredienslisten, som man ikke ved, hvad er – er det muligvis en god ide at sætte varen tilbage pĂĄ hylden. Hjemmelavet mad er til hver en tid at foretrække, i hvert fald har man fuldt overblik over indholdet. Og lad mig i den forbindelse lufte min kæphest : Hvad der er godt for allergikere, er sĂĄmænd ogsĂĄ godt for alle andre.


Septemberfryd

fredag, september 10th, 2010

September er min yndlingsmåned. Der er ikke flere pollen i luften, og vejret kan med lidt held stadig være ret sommeligt. Endelig en måned hvor også pollenallergikere kan nyde livet udendørs og slikke lidt sensommersol.