Letbagt – mĂĄske en dyrekøbt erfaring

I går var der en væmmelig historie i pressen. Amo har trukket en stribe af deres Letbagt-produkter tilbage, fordi flere forbrugere har fået alvorlige allergiske reaktioner efter at have spist bagværket. Det er lidt skræmmende.

For fødevareallergikere er det en gylden regel at have fuldt overblik over ingredienserne i al deres mad. Folk, der ikke tidligere har haft allergiske reaktioner pĂĄ mad, er naturligvis ikke altid helt sĂĄ obs pĂĄ, hvad de putter i munden. I hvert fald lader det til, at de personer, der er blevet syge af Amo’s produkter, ikke tidligere har haft problemer med fødevareallergi.

Et godt rĂĄd til alle mĂĄ være, at man skal kigge kritisk pĂĄ varedeklarationerne. StĂĄr der noget pĂĄ ingredienslisten, som man ikke ved, hvad er – er det muligvis en god ide at sætte varen tilbage pĂĄ hylden. Hjemmelavet mad er til hver en tid at foretrække, i hvert fald har man fuldt overblik over indholdet. Og lad mig i den forbindelse lufte min kæphest : Hvad der er godt for allergikere, er sĂĄmænd ogsĂĄ godt for alle andre.


Tags: , ,

Kommenter