SĂĄ sig dog NEJ!

Miljøstyrelsen gentager nu sin kampagne for at advare unge mod parfumeallergi og allergiske reaktioner fremkaldt af hårfarvning og hennatatoveringer. Altså allergiske reaktioner i huden. Som det nævnes i kampagnen, er den type allergi en partner for livet. En partner som ingen ønsker at få. I hvert fald kender jeg ingen, der indgår i det partnerskab, der er glad for det.

Problemet er, at flere og flere børn og helt unge udvikler denne type allergi. Simpelt hen fordi de alt for tidligt i livet stifter bekendtskab med både parfumestoffer og hårfarvningsmidler.

Det er forældrenes opgave at beskytte deres børn og unge mod produkter, der kan være skadelige. Så sig højt og tydeligt NEJ, når ungerne plager om at få farvet hår eller gå med med make up i en alt for ung alder. Det er bedre, at tage en konflikt med sine børn her og nu, end det er at risikere en situation, hvor børnene i al fremtid kan bebrejde forældrene, at de gav tilladelse til noget, der viste sig at have vidtrækkende negative konsekvenser.

SĂĄ sig NEJ!


Tags: , , ,

Kommenter