Nye jeans – og eksem i tilgift

Jeg har svært ved at finde jeans, fordi jeg ikke kan holde ud at have dem på, hvis der er stretch i, og det er der i de fleste.
Men for nylig fandt jeg et par i 100 % bomuld – og glad var jeg!
Bukserne blev vasket – jeg vasker altid nyt tøj, før jeg tager det i brug.
Den første dag, jeg havde bukserne på, fik jeg en ordentlig plamage eksem på lænden lige der, hvor bukselinningen sidder. Det tænkte jeg ikke nærmere over. Næste dag, da jeg havde haft buserne på i et par timer, var jeg ved at blive skør af kløe på begge skinneben. Store plamager af eksem. Af med de nye bukser og på med nogle andre. Kløen aftog langsomt.
Jeg må nok se i øjnene, at der er et eller andet i de bukser, som jeg ikke kan tåle. Måske er det overskudsfarve? Måske et eller andet kemikalie stoffet har været behandlet med?
Nu prøver jeg at vaske bukserne endnu en gang, så må vi se, om det går bedre. Men hvor er det dog irriterende, at tøj skal være fyldt med så meget skidt og møg.


Tags: , , , , ,

2 Kommentarer til “Nye jeans – og eksem i tilgift”

  1. Marie siger:

    Du bør blive tjekket for latex-allergi. Det har jeg, og det kunne desværre godt lyde som om, det er det, du har. Det er vigtigt at fĂĄ undersøgt, da det er en allergi, der bliver værre ved udsættelse for latex/naturgummi (som bruges i elastikker og stretch-bukser f.eks.). HĂĄber ikke du har det – held og lykke med det hele.
    Mvh Marie

  2. admin siger:

    Marie : Jeg har latexallergi, men det var ikke den, der var ĂĄrsag til eksemet i dette tilfælde. Jeg undgĂĄr nemlig jeans med stretch (selv om det er næsten umuligt at finde nogen uden). Jeg formoder, at det har været rester af formaldehyd eller andre kemikalier eller mĂĄske farvestoffer, der var skyld i eksemet. Da jeansene var blevet vasket et par gange mere, var der ingen problemer. Jeg vasker altid nyt tøj, før det bliver taget i brug – men denne gang var Ă©n vask altsĂĄ ikke nok.

Kommenter