Forbudt omrĂĄde for katte

Vi har ingen kæledyr. Til gengæld er jeg udstyret med en meget voldsom allergi overfor dyr – især katteallergener er et stort problem.
Desværre er der mange andre mennesker i kvarteret, der har katte. Og det værste af det hele er, at nogle af disse katte åbenbart godt kan lide at bruge vores have som et dejligt stort toilet. Kattene graver og besørger overalt. I urtehaven, på græsplænen, i den bare jord under vores træer, ja af og til endda på fliserne i indkørslen.
Jeg er simpelt hen snart ved at gå ud af mit gode skind. Hvordan slipper man dog for dette yderst ulækre og sygdomsfremkaldende problem, som man er påført udefra.
Vi har prøvet snart sagt alt muligt, for at gøre vores have uinteressant for kattene, men indtil videre uden held. Vi har drysset peber på jorden, stænket med eddike og lagt citronskaller ud i bedene. Efter sigende ting, hvis duft katte ikke bryder sig om. Lige lidt hjælper det.
Jeg har brug for et godt råd, for jeg er ved at være desperat. Jeg kan efterhånden ikke risikere at færdes i min egen have, da der overalt er efterladenskaber fra katte og dermed katteallergener, som jeg bliver virkelig syg af.
I øvrigt synes jeg, at det er urimeligt, at man kan slippe afsted med at holde dyr på en måde, så de i den grad generer andre mennesker og forringer deres livskvalitet.


Tags: , , , ,

4 Kommentarer til “Forbudt omrĂĄde for katte”

 1. Pia siger:

  Jeg tror ikke, jeg helt forstår, hvordan du bliver syg af at kattene besørger i din have? Jeg er selv mega-allergisk overfor katte, men har aldrig oplevet det i naturen.

  Jeg kan godt forstå, at det er irriterende at have katte-efterladenskaber over det hele, men hvis du ikke rører ved det, bliver du så syg?

  /Pia

 2. Randi siger:

  Problemet er jo, at man af og til uforvarende kommer i berøring med noget af det. Vores bryggersdør ĂĄbner f.eks indad, og nĂĄr sĂĄ en kat har tisset opad døren, og den bliver ĂĄbnet … sĂĄ har vi balladen. Det skal jo vaskes væk uanset – og det er ikke altid, at her er andre til at gøre det. Jeg bruger handsker osv. men kommer alligevel “for tæt pĂĄ”.Kattene lægger sig desuden pĂĄ havebænk m.v.Jeg kan desværre af og til tydeligt mærke kattenes “tilstedeværelse” – nysen, kløende øjne og forværring af mit eksem.

 3. Pia siger:

  Ja, det kan jeg godt se. Har vist desværre ikke sĂĄ meget klogt at sige omkring det. Kommer ogsĂĄ lige til at tænke pĂĄ en arbejdskollega, som fik symptomer, hvis han sad til møde med nogen, som havde kat derhjemme… Hvis du kan tĂĄle vaccinering, var det mĂĄske noget, du kunne overveje.

 4. Luciana siger:

  siger:Tak, fordi du gf8r opme6rksom pe5 sagen. Ne5r man ikke har det inde pe5 livet, glemmer man det nemt. Jeg synes, at det lyder som et meget stort antal, der lider af eksem. Hvad kmmeor det af? Det lyder, som om det er arveligt. Det var jeg ikke klar over.Ne6ste gang jeg kmmeor ned i byen, skal jeg have kf8bt mig et armbe5nd.

Kommenter