Godt ikke at være alene

Jeg har netop læst et debatindlæg pĂĄ Atopisk Eksem Forening’s hjemmeside. Indlægget var skrevet af en mand sidst i 30’erne, som var midt i et stort eksemudbrud. Han havde over 30 ĂĄrs erfaring med eksem og kunne i et vist omfang kontrollere det, men lige nu var han altsĂĄ ved at fĂĄ spat, som han selv udtrykte det i sit indlæg. Han skrev, at han netop i dag havde opdaget, at der findes en forening for folk med atopisk eksem. Han havde straks meldt sig ind. Han omtalte opdagelsen af foreningen som dagens lyspunkt for ham. Jeg kan godt forstĂĄ ham. For nĂĄr eksemet er ved at drive Ă©n til vanvid, og man er lige ved at miste modet, sĂĄ er det godt at vide, at der findes andre, der er i samme bĂĄd. Ikke fordi man pĂĄ nogen mĂĄde ønsker, at andre mennesker skal ha’ det lige sĂĄ skidt som Ă©n selv, men fordi det er en trøst at kunne udveksle erfaringer med ligestillede. Det luner, at der findes andre mennesker, som ved hvordan man har det, uden at man behøver forklare en hel masse. De ved det bare, fordi de har prøvet det pĂĄ egen krop.


Tags: , , ,

Kommenter