Hvad skal man tro

Fornylig skrev jeg her i bloggen om en artikel, jeg havde læst om børneeksem. Jeg var forarget over, at artiklen videregav forældede rĂĄd om, hvordan man griber den daglige pleje af eksembørns hud an. I artiklen blev det anbefalet, at barnet kun blev badet et par gange om ugen og uden sæbe. Det er stik imod de officielle rĂĄd, der anbefaler dagligt bad med mild sæbe og efterfølgende indsmøring med fugtighedscreme. Det daglige bad er vigtigt for at forebygge infektion i eksemet, samtidig med, at cremen trænger bedre ind i huden, nĂĄr den pĂĄsmøres umiddelbart efter bad. Man skulle jo sĂĄ tro, at den artikel, jeg havde læst, med de “gammeldags” rĂĄd var skrevet i uvidenhed. Men sĂĄdan lader det ikke til at forholde sig. Kilden til rĂĄdene i artiklen viser sig at være overlæge pĂĄ en hudafdelig. Desuden fandt jeg ud, af at artiklen – udover at være offentliggjort i magasinet Vores Børn og pĂĄ bladets website – ogsĂĄ er publiceret pĂĄ Netdoktors Babyklub. Jeg finder det meget betænkeligt, at den slags rĂĄdgivning praktiseres overfor en stor forældregruppe, som ganske givet søger informationer ad disse kanaler og dermed læser artiklen. Personligt vil jeg rĂĄde alle til at følge de officielle rĂĄd med et dagligt bad med mild sæbe fulgt af indsmøring med en god fugtighedscreme.


Tags: , , , ,

Kommenter