Som allergiker skal man være opmærksom hele tiden

En dag, da jeg stod i en slagterforretning og ventede pĂĄ at blive ekspederet, blev jeg vidne til, at ekspedienten havde et lille uheld. Kunden, der var før mig i køen, bad om en bakke leverpostej. Ekspedienten pakkede leverpostejen ind og kom derefter til at puffe den ned i en stor beholder med noget salat med mayonnaise pĂĄ toppen. Der kom selvfølgelig mayonnaise pĂĄ leverpostejpakken. Ekspedienten tørrede det af med hĂĄnden, som derefter blev tørret af i forklædet. SĂĄ blev det min tur. Jeg fortalte ekspedienten, at jeg er meget allergisk overfor blandt andet æg og mælk, og at jeg havde observeret det lille uheld med leverpostejen og hænderne der blev tørret af i forklædet. Jeg forklarede, at det var nødvendigt for mig, at hun vaskede hænder, inden hun rørte ved det kød, jeg skulle købe. Hun blev vist en smule stødt, men gik da ud i bagbutikken og vaskede hænder. Det er lidt grænseoverskridende for mig at være nødt til at bede andre mennesker om at vaske hænder. Men i situationen var det helt nødvenligt. Faktisk mener jeg, at det under alle omstændigheder ville have været uhygiejnisk at springe den hĂĄndvask over. Oplevelsen fik mig til at tænke over, hvor lidt der egentlig skal til, før man kan blive pĂĄført en allergisk reaktion – og hvorfor det engang imellem er sĂĄ svært at finde ud af , hvorfor man reagerer allergisk pĂĄ noget, som man ellers mener, man godt kan tĂĄle. Det er sĂĄ lidt der skal til.


Tags: , , ,

Kommenter