Svært for fødevareallergikere at spise ude

Jeg er allergisk overfor en del forskellige fødevarer, men reagerer allerværst pĂĄ mælk. Faktisk skal der bare spor af mælk til, før jeg har problemer. Jeg har forsøgt at spise hos venner og familie, som har gjort hvad de kunne for at tage hensyn til min fødevareallergi. Alligevel er det hver gang endt i allergiske symptomer. Det kan f.eks. ikke nytte noget, at mad, som jeg skal spise, bliver tilberedt pĂĄ en pande, hvor der tidligere har været tilberedt mad med indhold af mælkeprodukter. Uanset hvor godt panden er skrubbet. Derfor har jeg været nødt til at erkende, at jeg er nødt til at lave min mad selv – altid. SĂĄ jeg har altid selv mad med til forskellige arrangementer, hvor der skal spises. OgsĂĄ pĂĄ restaurant. Det har aldrig været noget problem. Som regel er man meget imødekommende og villig til at hjælpe, hvis jeg f.eks skal have noget af min mad opvarmet osv.. I enkelte tilfælde er vi blevet bedt om at betale et mindre beløb for selve opdækningen, og det synes jeg er helt i orden. Men nu forleden dag, da vi ville bestille bord til søndagsbrunch for familien, i forbindelse med en fødseldag, blev vi temmelig overraskede. Restauranten havde nemlig den politik, at selv om man ikke kunne tĂĄle maden, skulle man betale fuld pris for brunchen, fordi man ganske enkelt optog en plads, som ellers kunne ha’ været solgt til en anden. Det synes jeg ærlig talt ikke er i orden. Men vil vi invitere familien pĂĄ et mĂĄltid mad pĂĄ netop den restaurant, sĂĄ mĂĄ vi selvfølgelig rette os efter deres regler.


Tags: , ,

Kommenter