Risengrød/ Ris a’la mande

40 g Parboiled ris (ikke grødris)
120 g grødris
50 g smuttede, kværnede mandler
30 g mælkefri margarine
1 stang vanille
1 1/2 spsk sukker
1 l vand

Vandet bringes i kog, heri koges de 40 g parboiled ris i 20 minutter. Dette
blendes grundigt og hældes tilbage i gryden
Vædsken bringes igen i kog og tilsættes grødris samt den
flækkede vanillestang (skrab kornene ud og put dem i gryden først).
Kog grøden til risene er møre – ca. 1/2 time.Tag gryden fra varmen.
Fjern vanillestangen og tilsæt sukker, mandler og mælkefri margarine.

Denne risengrød smager dejligt – varm og nykogt, men kan også spises
kold med kirsebærsauce.

Tips:
Man kan også koge risengrød på kokosmælk og spise den
med kanel og smørklat.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.