Rødgrød

3/ 4 kg bær ( 2 dele ribs, 2 dele hindbær og 1 del solbær)
1/ 2 l vand
1 – 2 dl sukker efter smag
Maizena

Bærrene skylles og ribbes. Koges i vandet i 5 min. Hældes til afdrypning i en fin sigte eller saftpose. Saften smages til med sukker, hældes tilbage i gryden og bringes igen i kog.
Saften jævnes med Maizena udrørt i lidt koldt vand. Grøden koges igennem i 1 min.
Grøden hældes op i en skål. Drys let med sukker for at undgå, at grøden trækker skind.

Man kan i princippet se bort fra mængdeangivelsen vedrørende de forskellige bærsorter, og anvende hvad man har i haven eller fryseren. Man skal bare huske på, at hvis man bruger mange solbær i grøden, kan smagen blive lovlig stærk.

Nogen bruger at spise grøden med et drys af smuttede, hakkede mandler, men det kan sagtens undværes.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.