3/ 4 kg bær ( 2 dele ribs, 2 dele hindbær og 1 del solbær)
1/ 2 l vand
1 – 2 dl sukker efter smag
Maizena
Bærrene skylles og ribbes. Koges i vandet i 5 min. Hældes til afdrypning i en fin sigte eller saftpose. Saften smages til med sukker, hældes tilbage i gryden og bringes igen i kog.
Saften jævnes med Maizena udrørt i lidt koldt vand. Grøden koges igennem i 1 min.
Grøden hældes op i en skål. Drys let med sukker for at undgå, at grøden trækker skind.
Man kan i princippet se bort fra mængdeangivelsen vedrørende de forskellige bærsorter, og anvende hvad man har i haven eller fryseren. Man skal bare huske på, at hvis man bruger mange solbær i grøden, kan smagen blive lovlig stærk.
Nogen bruger at spise grøden med et drys af smuttede, hakkede mandler, men det kan sagtens undværes.