Farlige allergidyner

Forbrugerinformationen oplyser i deres informationsmail 04.06.02, at allergidyner til spædbørn kan udgøre en alvorlig risiko for, at barnet kan blive kvalt i dynen. Årsagen er, at bolsteret, hvis det kommer til at ligge dobbelt, er så tæt at det virker som en plastikpose. Det sker, hvis kanalsyningen er i stykker og bolsteret derved kommer til at ligge dobbelt. Forhandlere bliver opfordret til at sætte følgende advarsel på disse produkter: ADVARSEL på grund af kvælningsrisiko: Undlad brug af en allergidyne, hvis kanalsyningerne er gået op. Undlad brug af allergidyner uden betræk. Sørg for at størrelsen på barnets dyne er afpasset efter barnets alder/størrelse og sengens størrelse. Allergidyner er ikke egnede til små børn, siger Forbrugerstyrelsen. Bolsteret i en allergentæt allergidyne er så tæt, at luft ikke kan trænge igennem, hvis bolsteret ligger dobbelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *