Farlige allergidyner

Forbrugerinformationen oplyser i deres informationsmail 04.06.02, at allergidyner til spædbørn kan udgøre en alvorlig risiko for, at barnet kan blive kvalt i dynen. Årsagen er, at bolsteret, hvis det kommer til at ligge dobbelt, er så tæt at det virker som en plastikpose. Det sker, hvis kanalsyningen er i stykker og bolsteret derved kommer til at ligge dobbelt. Forhandlere bliver opfordret til at sætte følgende advarsel på disse produkter: ADVARSEL på grund af kvælningsrisiko: Undlad brug af en allergidyne, hvis kanalsyningerne er gået op. Undlad brug af allergidyner uden betræk. Sørg for at størrelsen på barnets dyne er afpasset efter barnets alder/størrelse og sengens størrelse. Allergidyner er ikke egnede til små børn, siger Forbrugerstyrelsen. Bolsteret i en allergentæt allergidyne er så tæt, at luft ikke kan trænge igennem, hvis bolsteret ligger dobbelt.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.