Lokalsteroider – en sikker behandling, når forskrifterne følges

Carsten Sand Petersen, Overlæge, dr.med. Speciallæge i hudsygdomme skriver i en artikel på sundhed dk, at det er hans opfattelse, at lokalsteroider ( hormoncremer) uberettiget har fået et lidt.dårligt ry.
Carsten Sand Petersen mener, at mange forældre til børn med eksem, af frygt for eventuelle bivirkninger undlader at behandle deres børn effektivt med cremerne. F. eks. bliver behandlingen ofte afbrudt, så snart der er opnået en bedring i eksemet. For at bevare den gode effekt af lokalsteroiderne, skal behandlingen langsomt aftrappes.
En sporadisk brug af lokalsteroiderne kan således ikke anbefales. I stedet bør man behandle effektivt. Anvender man lokalsteroiderne korrekt, opnår man ikke alene, at få eksemet under kontrol, man reducerer også risikoen for, at bivirkninger opstår. Sundhed dk 09.07.02

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.