Pollennet

Antallet af pollenallergikere er steget med 70% de seneste 10 år. Masser af mennesker klager over kløen i øjnene og dryppende næse. Antallet af pollenallergikere stiger år for år.

Der er mange grunde til denne dramatiske udvikling, og eksperterne er enige om flere årsager. Den globale opvarmning forlænger planternes og træernes blomstringstid, fordi tørre og kolde vintre bliver mere sjældne. Konsekvenserne for alle med høfeber er, at symptomerne på høfeber starter tidligere, fordi træerne springer tidligere ud, og slutter senere på grund af det mildere efterår, der medvirker til, at planterne blomstrer senere på året end før.

Høfeber kaldes også pollenallergi

Pollen er blomsterstøv, som planterne danner for at formere sig. Når blomstringstiden nærmer sig, frigiver vindbestøvede planter millionvis af pollen. Hvert enkelt pollenkorn er mikroskopisk og kan ikke ses med det blotte øje. De bæres væk af vinden, ofte flere hundrede kilometer, og sætter sig fast alle vegne: i tøj, hår, make-up, gardiner, sengetøj, gulvtæpper og møbelbetræk. Konsekvensen er kløende øjne, løbende næse, åndedrætsbesvær og træthed, selv indenfor med vinduer og døre hermetisk lukkede.

Pollennet

Indtil for nylig var der mange millioner pollenallergikere, der kun turde drømme om at lufte ud i deres huse. Siden tesa Pollennet kom frem, har allergikere kunnet ånde lettet op og sove trygt i frisk luft, selv i den værste pollensæson. Nettet stopper 87% af selv de mindste pollen, mens lys og luft fint går igennem. Pollennettet er fx anbefalet af forbrugermagasinet Eco-Test og Deutscher Polleninformationsdienst (den tyske polleninformationstjeneste). Desuden vidner en undersøgelse blandt pollenallergikere om, at generne ved de allergiske reaktioner minimeres med anvendelsen af tesa Pollennet (se fx de vedlagte sider med allergikeres udtalelser om pollennettet).

Eksperterne råder pollenallergikere til at tage følgende forholdsregler for at få et bedre liv med deres allergi.

Luft ud!
Frisk luft sænker luftfugtigheden i boligen, og det er godt for allergikere. Men anbring først tesa Pollennet i vinduet, gerne i soveværelset. Det standser som nævnt op til 87% af selv meget små pollenpartikler. Pollennet er lavet af en ny form for tekstil, som er et materiale, hvor både lys og luft kan trænge igennem. Pollennettet monteres i vinduesrammen og gør det muligt for mennesker med pollenallergi at lufte ordentligt ud og endda sove med åbne vinduer i pollensæsonen en hidtil uhørt luksus.


Pollennet er nemt at bruge: det kan skæres ud i en hvilken som helst størrelse og monteres i vinduesrammen med den medfølgende burretape og afmonteres lige så let. Tapen kan let fjernes fra både plast, aluminium og træ. Nettet er nemt at rengøre, mens det er fastgjort i vinduet. Hvis nettet bruges i hele pollensæsonen, dvs. ca. 12 uger om året, vil tesa Pollennet holde i ca. tre år.

Man kan også dele nettet i flere mindre dele og gøre flere værelser pollenfri. “Jo flere vinduer, der er sikret, des mindre vil pollenkoncentrationen i boligen og dermed allergiproblemerne være”, siger prof. Karl-Christian Bergmann, der er formand for Deutscher Polleninformationsdienst.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.