Personlig pleje.

Den personlige pleje er en vigtig del af hverdagen for alle mennesker. Har man sart hud eller lider af eksem eller allergi, skal der tages særlige hensyn ved valg af plejeprodukter.
Der findes et utal af forskellige produkter på markedet. Det gælder om at være kritisk og kvalitetsbevidst. Den enkelte må prøve sig frem og selv finde ud af, hvilke produkter der passer bedst til netop hans/hendes hud.

Parfumeallergi
Mange reagerer på parfume, og har man følsomme luftveje eller sart hud – evt. eksem bør man vælge plejeprodukter helt uden parfume.
Der findes en del parfumefri serier både i dagligvarehandlen og på apoteket
som f.eks. Danatekt, Dermalog, Neutral, Minirisk, Clinique, Keminus m.fl..

Eksem
Har man eksem, er det af særlig stor betydning at vælge plejeprodukter, der er milde og skånsomme og uden hudirriterende indholdsstoffer, undgå f.eks. farve, parfume og konserveringsmidler. Man bør finde frem til flere gode sæber, shampooer, deodoranter, og fugtighedscremer, som man kan lide at bruge og så skifte imellem dem fra tid til anden, så
huden ikke påvirkes af de samme produkter år ud og år ind.
Måske trives man med at anvende en federe creme til sin hud om vinrteren, end om sommeren hvor huden måske er mindre tør? Pleje med en god fugtighedscreme flere gange daglig er en hjørnesten i behandlingen af eksemhud.

Hvor kan det købes?
Apoteket forhandler flere gode fugtighedscremer og lotioner, som er velegnede til sart eksemhud. Spørg evt. på apoteket om de har små prøvetuber af nogle af cremerne, som du kan få og prøve dig frem med.

Du har mulighed for her at prøve flere gode cremer gratis på apoteket.

Make up
Make up er et helt kapitel for sig selv. Mange allergikere synes, at det er svært at finde make up-produkter, som ikke giver gener. Her er det igen vigtigt at kigge efter produkter uden unødvendige hudirriterende indholdsstoffer. Clinique har gode og rene produkter, som er værd at prøve, de er alle uden parfume. Apoteket forhandler ligeledes gode allergivenlige serier.

Nikkelallergi og mascara.
Som nikkelallergiker bør man være opmærksom på, at de alle typer mascara indeholder nikkel, men der findes dog varianter med et meget lavt indhold.

Hårfarvning
En ting der ofte kan give allergiske reaktioner er hårfarvningsmidler.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.