Forældres rygning gør børn syge

Børn fra hjem, hvor der ryges er mere fraværende fra skolen med hoste og forkølelse end deres jævnaldrende fra røgfri hjem, viser ny undersøgelse. Resultaterne, som er offentliggjort i tidsskriftet American Journal of Epidemiology viste, at børn fra hjem med rygere havde mindst 27% større risiko for at have sygefravær. Risikoen steg betydeligt hvis der var mere end en ryger i hjemmet, og hvis barnet havde haft astmaanfald.
Eksempelvis havde børn med astma og to rygere i hjemmet mere end fire gange så stor risiko for at være fraværende end raske børn med ikke-rygende forældre. Man bør opfordre alle forældre til børn med astma til at holde børnene væk fra tilrøgede miljøer, eftersom det kan være skadeligt for lunger, som stadig vokser. Sundhed.dk 27-05-03

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.