Risici ved brug af hudcremerne Elidel og Protopic mod eksem

De amerikanske myndigheder har siden 2002 modtaget 29 rapporter om tilfælde af hud- og lymfekræft hos patienter i behandling med Elidel og Protopic. Syv af disse rapporter beskrev kræfttilfælde hos børn. Der er ikke påvist sammenhæng mellem kræfttilfældene og de to cremer, men de amerikanske myndigheder vil undersøge sagen nærmere. Også i EU er man opmærksom på mulige alvorlige bivirkninger ved behandling med Elidel og Protopic. Der gælder allerede særlige forsigtighedsregler ved brug af disse lægemidler, idet de kan påvirke immunforsvaret, hvilket kan medføre øget risiko for f.eks. kræftsygdom. Der er endnu ikke registreret kræfttilfælde i Danmark i forbindelse med brug af cremerne. lægemiddelstyrelsen.dk

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.