En sommer med eksem og air condition

Er der noget, jeg har lært at frygte i løbet af mine mange år med atopisk eksem, så er det varme somre! Jeg hører til dem, hvis eksem forværres i sommertiden, og jeg har meget svært ved at klare de varme nætter, hvor kløen i mit eksem forværres af varmen, og jeg derfor i søvne kradser min hud til blods.
Det hele kompliceres af, at jeg også lider af pollenallergi og derfor ikke bare kan slå alle vinduer og døre op. Så temperaturen i vores hus kan let blive ret uudholdelig, når en hedebølge rammer Danmark. Så når andre går og længes efter sommer, sol og varme så går jeg og ønsker mig regnfulde nætter og kølige dage.
Denne sommer har dog været en hel del anderledes. I år har vi nemlig afprøvet effekten af et mobilt air condition anlæg.
Det første, vi fandt ud af var, at såden et anlæg altså ikke er helt lydløst. Faktisk larmede det anlæg, vi prøvede, så meget at vi måtte opgive at have det kørende i soveværelset om natten. Efter at have afprøvet forskellige muligheder endte vi med at bruge anlægget på den måde, at vi havde det kørende i stuen om natten og i soveværelset om dagen. På den måde slap vi for støjen, men nød godt af den kølende effekt af anlægget. Det var ikke en helt optimal metode, men den var acceptabel, og den sænkede temperaturen indendørs mærkbart. Så mærkbart faktisk, at jeg har haft væsentligt færre gener af mit eksem i sommer i forhold til, hvad jeg plejer. Så hos os er der ingen tvivl: Aldrig mere en sommer uden air condition anlæg. Vi overvejer lige nu, om vi skal få et helt nyt opvarmningssystem i vores bolig, som kombinerer dækning af behovet for varme om vinteren og kølighed om sommeren, eller vi en tid endnu skal klare os med et mobilt anlæg?

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.