Mange teenagere tror, de har allergi.

En gruppe engelske forskere satte sig for at undersøge teenageres opfattelse af fødevareallergi. Undersøgelsen viste at ca. 2,3% af de undersøgte havde alvorlige, allergiske reaktioner på visse fødevarer. Disse reaktioner blev dokumenteret ved både priktest og provokationsforsøg. Dette står i skarp kontrast til det faktum, at hele ca.12% af de unge undlod at spise sunde og ufarlige fødevarer, fordi de havde mistanke om, at de led af fødevareallergi. Det er altid vigtigt at kontakte lægen, hvis man mener, man er allergisk overfor bestemte fødevarer. Lægen kan hjælpe med at få en eventuel allergi grundigt udredt, og man undgår unødvendige ”hjemmestrikkede” diæter, der i værste fald kan medføre fejlernæring. Journal of Allergy and Clinical Imunology, Oct. 2005.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.