Ny mistanke til luftfriskere

Kemikalie i de populære duftprodukter nedsætter lungefunktionen.

De såkaldte luftfriskere i form af duftkugler eller -sprays sælges til at gøre lugten på toilettet mere udholdelig for nogle. Men sammen med duften af granskov og rosenbed følger måske også nogle uheldige virkninger på sundheden.

I følge en undersøgelse, der offentliggøres i det seneste nummer af tidsskriftet Environmental Health Perspectives, er der en sammenhæng mellem udsættelse for stoffet 1,4-DCB og nedsat lungefunktion hos mennesker.

1,4-DCB (1,4 di-chloro-benzen) er et flygtigt organisk opløsningsmiddel med en karakteristisk lugt, der bl.a. anvendes i luftfriskere, toiletduft-produkter og mølkugler. Miljø & Sundhed 23-08-2006

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.