Fastelavnssminke til børn

Op til fastelavn vil børnene måske gerne sminkes. I den forbindelse opfordrer Miljø og Sundhed til, at man bruger sin kritiske sans. I forbindelse med køb af sminke til børn bør man være opmærksom på evt. indhold af parfume, farvestoffer og konserveringsmidler, som er de stoffer, der hyppigt giver anledning til allergiske reaktioner. Derfor tilrådes det, at man omhyggeligt læser varedeklarationerne på produkterne, samt vælger produkter der er CE-mærkede, dette sikrer, at varen lever op til gældende sikkerheds- og sundhedskrav for legetøj. Desuden anbefales det, at man køber produkter uden parfume, beskytter huden med en fed creme før sminken smøres på og er omhyggelig med at fjerne sminken igen.

Der er mange gode råd at hente om fastelavnssminke på Miljøstyrelsens hjemmeside

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.