Børneeksem og daginstitutioner

I en tysk undersøgelse blev det påvist, at børn har en øget risiko for at få eksem, når de passes i daginstitution inden de er 2 år gamle. Undersøgelsen sammenlignede en gruppe børn fra det tidligere Østtyskland, og en gruppe børn fra Vesttyskland. I Østtyskland gik ca 55% af børnene i daginstiution før 2 års alderen i modsætning til kun 6% i Vesttyskland. Forskerne har ikke undersøgt hvilke faktorer, der kunne udløse eksem, men peger på, at der kan være forskellige muligheder: Børnene i institution bliver udsat for flere allergener og mikroorganismer, end de ville blive hjemme – desuden skal man være opmærksom på, at børnene i daginstitution også kan være udsat for stress – en faktor der påvirker vores immunsystem. Allergy 17 august 2010

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.