Blødt vand og udvikling af eksem

I 2011 refererede vi en artikel om effekten af blødgøring af vand som et middel til at nedsætte risikoen for at udvikle eksem. Konklusionen på studiet var, at der ikke var nogen markant effekt ved brugen af udstyr der nedsatte vandets hårdhed. Nu rejser et nyt studie igen spørgsmålet, idet man i England har undersøgt en stor gruppe børn for eksem baseret på, hvordan vandets hårdhed og indhold af klor var i deres område. Her var der en tydelig sammenhæng mellem opvækst i et område med blødt vand og en reduceret risiko for udvikling af eksem. Effekten af klor på udvikling af eksem var ikke entydig. Forskerne bag studiet vil nu se, om der kan være en effekt af blødgøring af vand set i relation til udvikling af eksem hos nyfødte. Kilde

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.