Smog og astma

I 1952 lå London under en dyne af smog i 5 dage. Amerikanske forskere har set på data fra forskellige befolkningsundersøgelser i London og kan nu påpege at udover de akutte sundhedsproblemer smoggen medførte, så kan de også vise, at der var en voldsom vækst i antallet af børn, der fik astma som følge af smoggen. Så her mere en 60 år efter denne massive luftforurening i London, er der stadig mange, der lider under følgevirkningerne. Det der er med til at gøre denne opdagelse interessant er, at der ikke kan findes andre faktorer, der har kunnet påføre befolkningen i London astma. Man frygter bl.a., at der er mange børn i f.eks Bejing, som lever under voldsom luftforurening, som kan blive påført en øget risiko for at udvikle astma. Kilde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *