Smog og astma

I 1952 lå London under en dyne af smog i 5 dage. Amerikanske forskere har set på data fra forskellige befolkningsundersøgelser i London og kan nu påpege at udover de akutte sundhedsproblemer smoggen medførte, så kan de også vise, at der var en voldsom vækst i antallet af børn, der fik astma som følge af smoggen. Så her mere en 60 år efter denne massive luftforurening i London, er der stadig mange, der lider under følgevirkningerne. Det der er med til at gøre denne opdagelse interessant er, at der ikke kan findes andre faktorer, der har kunnet påføre befolkningen i London astma. Man frygter bl.a., at der er mange børn i f.eks Bejing, som lever under voldsom luftforurening, som kan blive påført en øget risiko for at udvikle astma. Kilde

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.