Svamp øger børns risiko for at udvikle astma senere i livet

Canadiske forskere har undersøgt bakteriesammensætningen i børns afføring og senere har de udvidet deres undersøgelsesområde til også at indbefatte børn fra Eucador. Deres resultater er meget interessante og understøtter igen hygiejnehypotesen.

Det viste sig at børn, der fik rent vand, hyppigere havde svampen “Pichia” i deres tarm, og dermed havde de en øget risiko for at udvikle astma senere i livet. Undersøgelsesmetoden for Pichia var ikke tilgængelig på det tidspunkt, hvor den canadiske gren af undersøgelsen blev gennemført, nu vil forskerne gå tilbage, og se om de kan finde en tilsvarende sammenhæng i Canada. Link til omtale af undersøgelsen

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.