Økologisk mad

Mange fødemiddelallergikere har
vist spurgt sig selv: “Ville jeg få det bedre, hvis jeg udelukkende
spiste økologiske madvarer? ”

Jeg tror, at meningerne er delte, men hvis man ser helt konkret på
det, må der være en god portion sund fornuft i , at mennesker
som reagerer allergisk på forskellige madvarer, spiser så
rene madvarer som overhovedet muligt. Og de reneste varer der findes,
er altså de økologiske. De er dyrket uden brug af kunstgødning
og kemiske bekæmpelsesmidler – og heller ikke efter dyrkningen har
de været udsat for kemi.

Tag som eksempel frugter som bananer og vindruer. Begge disse frugter
gav mig allergiske reaktioner før i tiden – Så jeg troede,
at jeg var allergisk overfor bananer og vindruer. Men så prøvede
jeg frugterne i den økologiske variant – og kunne nu udmærket
tåle dem begge. Jeg var altså ikke allergisk overfor hverken
bananer eller vindruer, men derimod overfor de kemiske stoffer, som de
var overfladebehandlet/ konserveret med.
På samme måder med appelsiner, før hen kunne jeg ikke
selv skrælle dem, da det gav mig en voldsom kløe på
hænderne. Økologiske appelsiner derimod kan jeg både
skrælle og spise helt uden problemer. Igen var det altså overfladekonserveringen,
der gav problemer. Dette faktum har nok spillet andre allergikere end
mig et puds. Men ærgerligt er det da at opgive at spise sunde og
værdifulde frugter, som man sætter pris på, hvis man
rent faktisk udmærket tåler selve frugten, hvis bare den ikke
er forurenet med alskens kemi.

Det fornuftigste for allergikere må være, at spise økologiske
madvarer. Derved undgår man at belaste en i forvejen sart organisme
med skadelige giftrester.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.