Fødevareallergi – faktorer

Et nyt japansk studie har set på D-vitamin og dets indflydelse på udvikling af fødevareallergi. De mener bl.a. at kunne sige at fødselstidspunkt (fordi fødselstidspunktet har betydning for eksem der kan være med til at give overfølsomhed for fødevarer) kan betyde , hvor meget sollys man bliver udsat for og om man får D-vitamin nok i føden. Modsat ser det ud til at for meget ultraviolet lys har en negativ indflydelse. Forskerne opfordrer til at finde niveauer for disse faktorer så det fremover kan sikres at personer i risikogrupper, kan få korrigeret bl.a deres D-vitaminniveauer. KILDE:

Food allergy is linked to season of birth, sun exposure, and vitamin D deficiency. Teruaki Matsui, Kajiyo Tanaka, Hirotaka Yamashita, Ken-ichi Saneyasu, Hiroyuki Tanaka, Yoshihiro Takasato, Shiro Sugiura, Naoki Inagaki, Komei Ito. DOI: https://doi.org/10.1016/j.alit.2018.12.003Allergology International 2019/01/20

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.