Astmabehandling støttet af probiotika

Der er en stor bevægelse i gang i behandlingsverdenen, hvor mange forskere leder efter metoder til at understøtte vores mikrobiom, så det lettere kan levere de rette byggeklodser til vores krop.

En del studier har undersøgt forskellige probiotika og vist, at der er positive effekter.

Endnu et studie har denne gang set på effekten af Ligilactobacillus salivarius og Bifidobacterium breve og har vist, at de kan være med til at reducere astmaanfald hos børn. At de så samtidig ikke gav børnene gener var også et plus. (Ref.1)

  1. Lorenzo Drago, Luigi Cioffi, Maria Giuliano, Marco Pane, Angela Amoruso, Irene Schiavetti, Gregor Reid, Giorgio Ciprandi, PROPAM Study Group, “The Probiotics in Pediatric Asthma Management (PROPAM) Study in the Primary Care Setting: A Randomized, Controlled, Double-Blind Trial with Ligilactobacillus salivarius LS01 (DSM 22775) and Bifidobacterium breve B632 (DSM 24706)”, Journal of Immunology Research, vol. 2022, Article ID 3837418, 7 pages, 2022. https://doi.org/10.1155/2022/3837418

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.