Kan allergivaccination forebygge udvikling af astma?

Der er tilsyneladende et fingerpeg i denne retning i et litteraturstudie fra Portugal Ref 1. Forskerne lægger nu op til at der gennemføres kvalitetsstudier, der kan underbygge at tidlig allergivaccination kan forebygge udvikling af astma

Forskerne konkluderer at deres litteraturgennemgang understøtter en mulig forbyggende effekt af allergivaccination og antyder en øget effekt når denne behandling gives til børn der er overfølsomme for et allergen i mindst 3 år uanset typen af allergi (overfølsomhed).

Der er hermed lagt op til en fortsat forskning i allergivaccinations forebyggende effekt på astma.

  1. Farraia, M, Paciência, I, Castro Mendes, F, et al. Allergen immunotherapy for asthma prevention: A systematic review and meta-analysis of randomized and non-randomized controlled studies. Allergy. 2022; 00: 1– 17. doi:10.1111/all.15295

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.