Hold nu Jeres hunde i snor

Det sker hele tiden. Man går en tur på veje og stier. Og så møder man hunde, der ikke er i snor.

Nogle hunde gĂĄr heldigvis bare forbi i god ro og orden – eller hundeejeren har kontrol over sin hund og kalder den til sig. Andre hunde er nysgerrige og pĂĄtrængende og skal helst snuse op og ned ad Ă©ns ben eller gĂĄr endnu tættere pĂĄ.

Når man er allergisk overfor hundehår er det ikke særlig rart at få en hund så tæt på sig. Hvis hunden hopper op ad én får man hundehår på tøjet, som man så får med sig hjem i sit eget hjem. Det kan betyde, at man er nødt til at gå hjem og skifte tøj for at undgå en allergisk reaktion. Det betyder ekstra tøjvask og dermed besvær. Besvær som man selv er uden skyld i.

Hvis hundeejere bare ville forstå, at ikke alle ønsker nærkontakt med deres kæledyr, så ville livet være lettere for os, der ikke tåler de firbenede.

Bare indenfor de seneste par dage, har jeg været ude for fire tilfælde, hvor jeg har været nødt til at fortælle en hundeejer, at jeg ikke ønsker nærkontakt med vedkommendes hund.

I alle fire tilfælde har jeg sagt det venligt og forklaret hvorfor. Det er da heller ikke i nogen af disse tilfælde blevet taget ilde op. Andre gange har jeg været ude for hundeejere, der til trods for, at jeg har bedt dem om det, ikke har været i stand til at kalde deres hund til sig. SĂĄ bliver jeg altsĂĄ vrissen og fortæller dem, at de faktisk har pligt til at føre hunden i snor – i hvert fald hvis hunden ikke adlyder dem, nĂĄr de forsøger at kalde den til orden.

Hvor var det bare meget nemmere, hvis folk førte deres hunde i snor.


Tags: , , , , ,

En kommentar til “Hold nu Jeres hunde i snor”

  1. Tina siger:

    Ja, og hvor kan børn være irriterende; jeg har siddet i s-toget og andre steder, hvor børnene kravler rundt, så man lige får tørret deres støvler af på sit tøj, jeg har også være ude for en dreng i s-toget, der på trods af at hans far prøvede at få ham til at stoppe, blev ved med at sparke til mit ben (så mine bukser blev svinet til) indtil jeg selv sagde til ham at nu kunne han godt stoppe.
    Alt sammen giver besvær, fordi man skal til at vaske sit tøj, besvær, som man ikke selv er skyld i.
    Den store forskel her er så, at hundene ikke er bevidste om, hvad de gør, det er menneskene udmærket!

Kommenter