Løse hunde

SĂĄ skete det igen! I morges, da min mand og jeg gik en tur, kom en kvinde gĂĄende med sine smĂĄ børn og en halvstor hundehvalp. Hvalpen var uden snor. Hunden satte med logrende hale kursen direkte imod mig. Det var en sød hund, og mange ville sikkert have taget imod den med ĂĄbne arme. Nu er det sĂĄ bare sĂĄdan, at jeg er meget allergisk overfor hund, sĂĄ jeg er absolut ikke interesseret i nærkontakt med hunde, uanset hvor søde og legesyge de mĂĄtte være. SĂĄ min mand rĂĄbte ad hvalpen og forsøgte at holde den væk fra mig til ejerens store undren og utilfredshed. Min mand fortalte hende, at jeg er meget allergisk overfor hunde, og at hun iøvrigt burde føre sin hund i snor. Vi har oplevet tilsvarende situationer mange gange, desværre. Bare folk dog ville respektere, at ikke alle er interesserede i tæt kontakt med dyr. Hvis en hund hopper op ad mig, er jeg nødt til at gĂĄ hjem og skifte tøj for at undgĂĄ at bringe allergenerne med ind i mit hjem. Tøjet skal vaskes. Det er en bunke besvær, jeg bliver pĂĄført – i bedste fald. I værste fald fĂĄr jeg ogsĂĄ en allergisk reaktion med nysen, udslet og nĂĄr det er allerværst ogsĂĄ astma. Der KAN være en god grund til at være en lille smule afvisende overfor selv meget nuttede hundehvalpe. Det behøver ikke betyde, at man er et ondt og koldt menneske, der ikke holder af dyr.


Tags: , , ,

Kommenter