NĂĄr eksem fylder alt for meget

Som jeg skrev i mit indlæg i går, er mit eksem virkelig aktivt i øjeblikket. Jeg er i gang med de stærke steroidcremer, 10 dages kur med Dicillin og desuden en Zovir-kur, da jeg også har herpesudbrud ved næsen. Det er en ordentlig cocktail. Hele mit velbefindende er temmelig påvirket, og overskud og humør skraber bunden. Jeg har endda aflyst en aftale med min bedste veninde. Det var ellers en aftale om en hyggelig Københavnertur sammen. Og jeg havde sådan glædet mig til turen og ikke mindst til venindens selskab. Men så eskalerede eksemet helt vildt. Når det gør det, mister jeg både lyst og kræfter til at væres social. Jeg får bare lyst til at gemme mig herhjemme, indtil det hele klarer lidt op igen. Med så meget eksem, kan jeg knapt nok holde ud at have tøj på, og at sidde i varm vinterjakke i et menneskefyldt tog i timevis, det kan jeg slet ikke overskue. Jeg bruger alle mine ressourcer på at udholde kløen og lade være med at kradse. Eksem er virkelig et livsvilkår, der udfordrer mig både fysisk og psykisk. Udfordrer mig lige til kanten.


Tags: , , , ,

Kommenter