“Godt guf til glade allergibørn”

af Karen Bay Hammershøi, Ina
Jakobsen, Susanne Juhl Jensen og Tove Schmidt

Forlaget Hernov

 

Forfatterne til denne lille bog er en sundhedsplejerske
og tre mødre til allergibørn. Sammen har de sat sig for at gøre
en indsats for, at børn ramt af omfattende fødemiddelrelateret
allergi skal opleve så få afsavn som muligt, når det drejer
sig om mad. Som bogens titel antyder, er der især lagt vægt på
at komponere opskrifter på bagværk, desserter og andre lækkerier.

Retterne i bogen er sammensat på en måde,
som vidner om stor kreativitet og vilje til at gå nye veje. Alligevel
er det lykkedes forfatterne at nøjes med at bruge ingredienser, som normalt
kan købes i almindelige dagligvarebutikker. Alle bogens opskrifter er
uden mælk, æg, gluten, soja, gær, farvestoffer og konserveringsmidler.

Foruden de rigtig mange spændende opskrifter
indeholder bogen afsnit med forskellige tips og gode råd. Der er f.eks.
et afsnit med anvisninger på, hvordan man klarer restaurantbesøg
og hotelophold, når der er en fødemiddelallergiker i familien.
Der er et afsnit om varedeklarationer og de faldgruber, de kan indeholde samt
en lang række praktiske fif til, hvordan man lettest klarer den alternative
madlavning.

Som en ekstra hjælp til den, der mangler
inspiration, rummer bogen forslag til en varieret madplan for en hel uge.

Bogen er muntert illustreret af Vibeke Buchwaldt.

Alle, der kender en fødemiddelallergiker,
bør også kende denne bog.