af Merete Mortensen
Klitrose
Merete Mortensen har i mange år været
kostvejleder i Astma-Allergiforeningen for Nordvestsjælland og er desuden
madskribent i Astma-Allergi Forbundets blad.
Der er således ingen tvivl om,at forfatteren
har stor erfaring at øse af, når det gælder tilberedning
af god mad til allergikere.
Kogebogen har et afsnit med en masse gode tips
og råd om, hvordan madlavningen lykkes, når man anvender forskellige
alternative ingredienser.
Man fornemmer, at forfatteren har ladet sig
inspirere af vidt forskellige “køkkener”, idet hendes opskrifter spænder
meget vidt lige fra typiske danske retter til det mere eksotiske. Opskrifterne
vidner om stor kreativitet og åbenhed overfor at gå nye veje og
afprøve nye ingredienser og anderledes sammensætninger i madlavningen.
Bogen rummer opskrifter på alt lige fra
brød og boller, over frokost- og middagsretter til kager og desserter.
På bogens omslag anfører Merete
Mortensen, at bogen ikke kun henvender sig til allergikere men til alle, som
ønsker at spise sundt og godt.